Hoe werkt het Diaconaal Loket?

Hier lees je alles over onze samenwerking.

Het Diaconaal Loket Veenendaal is opgericht in samenwerking met de diaconieën van kerken in Veenendaal en heeft de steun van de burgerlijke gemeente. Wij werken met vrijwilligers uit de kerken.

In Veenendaal is er veel goeds op het gebied van Zorg en Welzijn. Toch valt het op dat steeds meer mensen moeite hebben om zich te redden in de samenleving. Vind maar eens de weg naar de juiste hulp als je die nodig hebt. Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op informele hulp. De kerken en de christelijke vrijwilligersorganisaties bieden viel op dit terrein. Om dat beter beschikbaar te maken voor alle Veenendalers, is het Diaconaal Loket opgericht. Iedereen die zoekt naar hulp kan daar terecht voor de beste match. En informele zorg betekent in dit geval: het kost niets, en je vindt er echt menselijk contact en hele goede hulp.

Neem contact met ons op

Voor wie is het Diaconaal Loket Veenendaal?

Voor alle inwoners van Veenendaal– ook voor mensen die niet gelovig en / of bij een kerk aangesloten zijn – die hulp en aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld: u bent verdwaald in de wirwar van regelgeving of financiën? Heeft u het gevoel dat u van het kastje naar de muur wordt gestuurd? Of dat er niemand is die voor uw belangen opkomt? Heeft u behoefte aan een belangeloze helpende hand of een luisterend oor? Of aan een christelijke zorgverlener, maar weet u niet welke en hoe dat te organiseren? Bent u ambtsdrager en weet u even niet wat u met een situatie aan moet? Kent u iemand in uw omgeving die (extra) zorg nodig heeft? Die eenzaam is en kwetsbaar? Zijn er financiële problemen en weet u niet waar u daarmee naar toe moet? Neem dan contact op met het Diaconaal Loket Veenendaal. 

Hulp

Heeft u een hulpvraag die professionele opvolging vraagt?

Dan doen we een beroep op (christelijke) organisaties of brengen u in contact met Veens of een andere instantie. We weten de weg. U kunt bij het Diaconaal Loket Veenendaal terecht voor een gesprek en een kopje koffie/thee. Wij proberen met u dan duidelijk te krijgen welke zorg en aandacht u nodig heeft en hoe u dat met een beetje support van het loket kunt gaan aanpakken. We gaan er voor dat u de deur uit gaat met het best mogelijke advies, een goed vervolg. 

Neem contact met ons op